Thermische voorreiniging

Thermische voorreiniging

Heeft u vragen over coatings?

Heeft u vragen over coatings?

Thermische voorreiniging

Aangezien een belangrijk voordeel van een coating de mogelijkheid tot hercoaten is, worden binnen gekomen onderdelen, door ons vooraf geïnspecteerd. Veel van de schade veroorzaakt door het gebruik van de onderdelen (zoals gaten of het slijten van aluminiumlagen) kan pas worden gedetecteerd na de thermische en mechanische voorbehandeling. Aangezien het product meestal pas op dit moment wordt gereinigd zodat het duidelijk wordt.

De thermische voorbehandeling maakt het mogelijk om vet- en olieresten te sublimeren, aanhangend vuil te verbranden en oude reeds aangebrachte coatings te kraken.

In de meeste gevallen is de volgende processtap na de thermische voorreiniging het reinigen en activeren van het oppervlak. Niet elk materiaal kan gestraald of chemisch nat geactiveerd worden – er zijn ook ondergronden die fysiek gereinigd en geactiveerd moeten worden – ook dit is bij Technoflon Coating Systems B.V. mogelijk.

Indien nodig combineren we ook de technische mogelijkheden van voorbehandeling voor u om tot het best mogelijke resultaat te komen – zoals we al eerder aangaven:

“Het begin is de helft van het geheel”

Aristoteles