Lijncoating

Lijncoating

Heeft u vragen over coatings?

Heeft u vragen over coatings?

Lijncoating

In onze fabriek in Doetinchem hebben we zowel vol- als halfautomatische lijnen. Beide oplossingen bieden verschillende voordelen in het coatingproces. Afhankelijk van de maat, geometrie, gewenste coating en volume worden de systemen vervolgens geselecteerd en eventueel aangepast.

Net als onze collega’s zijn ook onze systemen flexibel. Bij onze volautomatische lijnen is een operator nodig die continu zorgt voor een storingsvrije werking van het systeem en in staat is ongewenste resultaten in het coatingproces te voorkomen. Andere collega’s zijn aanwezig voor de controle voordat de goederen naar de lijn gaan en voor de vervolgcontrole.

Bij zeer hoge volumes ondersteunen ze ook bij het afhalen van de gecoate producten en hun eindverpakking. Voor zeer grote producten hebben we een combinatiesysteem waarmee we verschillende coatings op één baan kunnen aanbrengen en thermisch kunnen behandelen. Deze coatings kunnen bijvoorbeeld een mengsel zijn van dispersie en poeder.

Onze systemen werken semi-automatisch, waarbij als tussenstap een 100% regeling nodig is. Ook hier is de geometrie bepalend.