Over ons

Over ons

Heeft u vragen over coatings?

Heeft u vragen over coatings?

Geschiedenis Technoflon

De oorsprong van Technoflon begint in 1993 als Intermeco B.V. in de door Henri Nijenhuis gerunde emailleer afdeling investeert in een installatie om pannen te voorzien van een anti aanbak laag. In het jaar 2000 besluiten Wally de Jong en Henri Nijenhuis om deze activiteiten onder te brengen in een nieuwe vennootschap: Technoflon Coating Systems B.V.

Op basis van de zeer goede referenties die Henri Nijenhuis had verworven op het gebied van keramische coatings voor kookgerei, werd de vraag in de markt naar kookgerei voorzien van coatings met PTFE zo groot dat Technoflon Coating Systems BV werd opgericht.

Door het succes kwamen er meer vragen uit de markt waardoor Technoflon kon groeien met als gevolg dat de opstartlocatie als snel te klein werd. Dus werd besloten om te verhuizen naar het huidige pand aan de Edisonstraat in Doetinchem, vlakbij de Duitse grens.

De afgelopen decennia zijn we verder gegaan met het ontwikkelen, verwerven en aanpassen van systemen en lijnen om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen.

In Doetinchem lopen nu drie segmenten naast elkaar:

  • Food (potten, pannen en ander bakgerei, industriële platen en mallen voor de voedselverwerkende industrie, messen, matrijzen, aan- en afvoerdelen, voerbakken en nog veel meer).
  • Non-food (auto-onderdelen, industriële machinedelen, roerders, tanks, pijpleidingen, balustrades en hekken, rubberen onderdelen, massaproducten voor de elektrische industrie of gereedschappen die aan extreme omstandigheden worden blootgesteld.
  • Decoratief (hekken, randen, kopjes en glazen, rubberen onderdelen of schroeven, schalen en sierpotten, deurklinken, stoelleuningen en nog veel meer).

Door ons proces zijn wij in staat om een breed scala aan beschikbare coatings aan te brengen. Naast de benodigde techniek hebben wij ook onze professionals die uitstekend werk leveren, zowel handmatig als in lijn.

Daaraan herken je een pure coater – we houden van wat we doen.

Onze sectoren

Voedingsmiddelen

Non - Food

Decoratief

Hercoaten